Over Laaif

Wat begon in 1993 als een praktijk voor kinesitherapie met één therapeut groeide vrij snel uit tot Groepspraktijk Karen De Rocker. Mens sana in Corpore Sano is altijd ons motto geweest, waarbij we voornamelijk manueel gerichte kinesitherapie, preventie en oefentherapie als peilers beschouwen.

Laaif is sinds 2012 de naam van onze groepspraktijk. Waarom we voor een vernederlandsing van het Engelse “life” kozen? Omdat we een gezond en gelukkig leven centraal stellen. Omdat de mens centraal staat en niet zijn (medische) probleem. Omdat het geheel zoveel meer is dan de som van de deeltjes. Het logo symboliseert de dynamiek van het leven in kleur en in beweging.

De zoektocht naar een betere naam en een goed en kruisbestuivend team heeft even geduurd. Sinds 2015 is de praktijk uitgebreid qua team, locatie en administratie.

Onze therapeuten zetten de visie van Laaif – patiëntgerichtheid, eerlijkheid, drive en empathie – dagdagelijks om in de praktijk. Jarenlange ervaring heeft geleid tot de visie dat patiënten structureel gezonder maken vanuit een multidisciplinaire aanpak een ideaal vertrekpunt is. In de eerste plaats door hen te revalideren via kinesitherapie. Maar we kijken nog het liefst voorbij de symptomen en helpen de mensen om structureel gezonder te gaan leven door een multidisciplinaire aanpak, waarbij osteopathie, kinesitherapie, gezondheidscoaching en preventie de basis van de aangeboden therapie zijn. Met hun wetenschappelijk diploma als tool worden onze therapeuten elke dag geprikkeld door patiënten en collega’s om zich verder te verdiepen in hun vakgebied.

Naast het dynamisch team straalt het gerenoveerde praktijkgebouw in Zottegem licht en ruimte uit, waar de ruime oefenzaal de mogelijkheid biedt om met een doorgedreven oefentherapie te werken aan een spoedig herstel. De praktijk heeft daarnaast ook het ideale kader om bij goed weer buiten te revalideren.

Na 25 jaar was de praktijk klaar voor een tweede locatie. Een verdieping van een herenhuis dichtbij het St Pieterstation te Gent biedt de patiënten in een exclusief kader de mogelijkheid om zowel osteopathisch als kinesitherapeutisch behandeld te worden.